Første døgn på Rapa Nui

Jeg har lejet en motorcykel i tre dage for at kunne komme ud og udforske øen. I aftes fik jeg kørt øen rundt – vel 40-50 km – i både regnvejr og skyfri himmel.

Fra Wikipedia:
“Moai er stenstatuer på Påskeøen. I de fleste tilfælde er statuerne monolitiske, dvs. at de er hugget ud af én enkelt stenblok, men nogle har en ekstra, særskilt sten pukau anbragt oven på hovedet. Der er pt. registreret 887 Moai, som er fordelt rundt på hele øen. De fleste moai blev hugget ud af klippen ved Rano Raraku, hvor der findes næsten 400 andre moai i forskellige stadier af fuldførelse. Stenbruddet dér ser ud til at være opgivet med ét slag, for man finder halvt udhuggede statuer, som er efterladt i klippen. Næsten alle de færdige moai blev væltet af øens indfødte beboere i den periode, der fulgte, efter at statuerne var opstillet. Som regel bliver de betegnet som “hoveder”, men mange moai har skuldre, arme og kroppe, som er blevet begravet i årenes løb.”

Ahu Tongariki. Den største samling af moai på øen og stedet at se solopgang ca 20 km fra byen. Den flotte fyr i forgrunden kaldes “Den Rejsende Maoi”
Solnedgangen var fotomæssigt noget skuffende, men hyggeligt med nok 100 mennesker der sad og nød forestillingen.
Ahu Tongariki
Kl. 7 om morgenen – Ahu Tongariki med en lille måne i det høje.
Ahu Tongariki
Det klassiske “puddlegram”
Ahu Tongariki
Hvor mange forskellige billeder kan man mon tage af disse 15 stolte mænd?
Ahu Tongariki
Gode besøgstal denne morgen. Kørte nærmest i kø på vej derud – og hjem.
The Traveling Maoi.
Mens alle andre var dybt optaget af de femten flotte fyre på rad var der ingen der spottede, at denne enlige fyr havde den absolut flotteste himmel som baggrund. 🙂 The Traveling Maoi.
Hango Roa
Vejen tilbage til Hango Roa, øens eneste by.
Kyststrækningen i morgenlys.
En af øens vulkaner.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *